top of page

"Yönetmenlik ; ışığı karanlıktan, suyu karadan ayırma yeteneğidir" ANDREY TARKOVSKI..

Her set yeni bir eğitim sahasıdır. İster yılların yönetmeni veya yılların oyuncusu olun; artık günümüzde özellikle ülkemizde dizi ve sinema setleri size her aşamasında yeni bir şey öğretir. Çünkü giderek zorlaşan şartlar, uzayan süreler ve rekabet , sizden en kalitelisini ve hızlı olanını bekler. Yani MUCİZE'yi....Başta yönetmen ardından senarist ve oyuncunun işi giderek zorlaşır.Yıllarını bu mesleğe adamış olanların yeni bir mücadelesi başlamışken, yeni başlayanlara ayrılacak zaman da daralır.Tutun ki şanslı ise; yönetmenle projenin hazırlık aşamasında çalışma süresince ilerler ...artık yapımcı ne kadar zaman biçmişse:)

Sezonun tam ortasında , tutmuş bir dizinin en sıkışık set gününe denk gelen ve ilk set tecrübesini yaşayacak olan oyuncu adayının işi ise hepsinden daha zor olacaktır...

Sektörümüzde gözlemlediğimiz bu zorlukları hafifletmek ve severek yaptığımız mesleğimizde profesyonelce ilerleyebilmek amacıyla ; set öncesi bu çalışmayı yapmaya karar verdik.

SAHAYA ISINMA EGZERSİZLERİ...

Girdiğiniz her yeni set ; yeni bir okul ve yeni bir ailedir.Yeteneğiniz veya aldığınız eğitimin yanına , set öncesi tecrübenizi de kattığınızda ; başta sizin ve birlikte çalışacağınız herkesin işi daha kolay olacaktır.

KAMERA ÖNÜ OYUNCULUK ATÖLYESİ'nde buluşmak üzere...


"Oyuncu ve yönetmen aynı frekansı yakalar ve aynı sonuca varmaya çalışırsa, oyuncunun en ufak bir sözü bir jesti bile çok doğal ve mükemmel bir biçimde gerçekleşir.Kuşkusuz uygun tonu bulmakta filmden önce yapılan tekrarlar da çok önemli.Fakat bu tekrarları dozunda bırakmalı.Şahsen ben tekrarlamalar yaparken sahnenin gerçek değerini kaybetmekten , o sihirli anı kaçırmaktan hep korkarım." DAVID LYNCH

30 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page